فرمول و برای محاسبه ضریب همبستگی از استفاده شده است.

فصل چهارم

نتایج آماری

در این تحقیق ۱۹۶ نفر از آزمودنی‌ها از نظر جنس ، میزان تحصیلات ،‌مقطع تدریس مورد بررسی قرار می‌گیرند.

جدول شماره ۱ فراوانی و درصد آزمودنی‌ها بر اساس تحصیلات

جنسیت شاخص‌های آماری فراوانی

درصد

 

زن ۱۱۱ ۶/۵۶ مرد ۸۵ ۴۰/۴۳

بر اساس جدول فوق ۱۱۱ نفر آزمودنی‌ها زن و ۸۵ نفر از آن ها مرد می‌باشند و کل آزمودنی‌ها ۱۹۶ نفر می‌باشند . زنها ۶/۵۶ درصد و مردها ۴/۴۳ درصد این افراد را تشکیل می‌دهند.

جدول شماره ۲ فراوانی و درصد آزمودنی‌ها بر اساس مقطع تدریس

مقطع تدریس شاخص‌های آماری فراوانی

درصد

 

ابتدایی ۳۰ ۳۰/۱۵ راهنمایی ۵۷ ۰۸/۲۹ دبیرستان ۴۰ ۴۰/۲۰ هنرستان ۲۹ ۷۹/۲۹ پیش دانشگاهی ۴۰ ۴۰/۲۰ جمع ۱۹۶

بر اساس جدول شماره ۲، ۳۰/۱۵ درصد از آزمودنی‌ها در مقطع ابتدایی ۰۸/۲۹ در مقطع راهنمایی و ۴۰/۲۰ در مقطع دبیرستان و ۷۹/۱۴ درصد در هنرستان و ۴۰/۲۰ در مقطع پیش دانشگاهی هستند.

جدول شماره ۳ ، فراوانی و درصد آزمودنی‌ها بر اساس تحصیلات

تحصیلات شاخص‌های آماری فراوانی درصد دیپلم ۹۰ ۹۱/۴۵ فوق دیپلم ۴۲ ۴۲/۲۱ لیسانس ۳۲ ۳۲/۱۶ فوق لیسانس ۲۸ ۲۸/۱۴ دکترا( دانشجو) ۴ ۰۴/۲

بر اساس جدول فوق ۹/۴۵ درصد آزمودنی‌ها تحصیلات دیپلم ۴۲/۲۱ درصد فوق دپیلم ۳/۱۶ درصد لیسانس ۲۸/۱۴ فوق لیسانس و ۰۴/۲ درصد دانشجوی دکترا هستند . یعنی بر اساس داده های فوق ‌به این نتیجه می‌رسیم که بیشتر افراد با تحصیلات بالا تمایل چندانی ‌به این شغل ندارند . ‌بنابرین‏ افراد تحصیل کرده کمتر راغب ورود ‌به این شغل هستند.

جدول شمراه ۴ ، یافته های عوامل مؤثر در ایجاد انگیزه در شغل

عوامل مؤثر در ایجاد انگیزه در شغل فراوانی درصد تشویق مادی ۱۸ پیشرفت شغلی ۳۹ استقلال در عمل درصد ۳/۱۶ سناخته شدن ۲/۹ ۱/۷ داشتن ارج و قرب اجتماعی ۹/۱۹ ۹/۴۵ بدون پاسخ ۳ ۰/۱

جمع

 

۱۹۶

بر اساس داده های جدول فوق ۲/۹ درصد آزمودنی‌ها اعتقاد به عامل تشویق مادی و ۹/۱۹ درصد اعتقاد به پیشرفت شغلی ،‌۳/۱۶ اعتقاد به استقلال در عمل ،‌۱/۷ درصد اعتقاد به شناخته شدن ، ۹/۴۵ درصد اعتقاد به داشتن ارج و قرب اجتماعی دادند و ۵/۱ درصد هم پاسخی ‌به این سوال نداده اند .

جدول شماره ۵ یافته های رابطه داشتن انگیزه و رضایت شغلی با بهره گرفتن از راه کارهای نوین بر اساس میانگین و انحراف استاندارد .

شاخص آماری نمونه میانگین انحراف استاندارد انگیزه و رضایت شغلی ۱۹۶ ۴۹/۴۶ ۸۹/۱۰ استفاده از کارهای نوین ۱۹۶ ۵۵/۸ ۸۱/۲

جدول شماره ۶ ، همبستگی سن رضایت شغلی و استفاده از راه کارهای نوین

Y X شاخص‌ها ۶۹/۴۶ ۱ X ۱ ۶۹/۴۶ Y

۶۹/۶۴=R

۱۹۴=۲-۱۹۶=dt

بر اساس داده های جدول چون بین رضایت شغلی و استفاده از راه کارهای نوین آن ها ضریب همبستگی برابر یا تقریباً ۶۵ درصد می‌باشد ‌بنابرین‏ به طور معنا دار بین رضایت شغلی و استفاده از راه کارهای نوین همبستگی بالا است.

جدول شماره ۷ آزمون t مستقل بین زنان و مردان در عامل رضایت شغلی

جنسیت شاخص‌های آماری تعداد میانگین انحراف استاندارد زن ۱۱۱ ۷۷۴۸/۴۸ ۴۵۲/۱۰ مرد ۸۵ ۵۱۱۷۶/۴۳ ۷۹۶/۱۰

۴۴/۳=t

۱۹۴=۲/۱۹۶=dt

چون t محاسبه شده بین آزمودنیهای زن و مرد در عامل رضایت شغلی بر اساس نتایج به دست آمده (۴۴/۳=t ) و با درجه آزادی برابر (۱۹۴=dt) می‌باشد . از t جدول که برابر (۹۶/۱=t) در سطح اطمینان ۹۵ درصد بیشتر است . ‌بنابرین‏ آزمودنیهای زن و مرد در رضایت شغلی تفاوت معنادار ، دارند و با توجه میانگین زنان که برابر (۵۲/۴۳=x ) می‌باشد. ‌بنابرین‏ زنان رضایت شغلی بیشتری از مردان دارند.

جدول شماره ۸ آزمون T مستقل بین زنان و مردان در عامل استفاده از راه کارهای نوین

جنسیت شاخص‌های آماری تعداد میانگین انحراف استاندارد زن ۱۱۱ ۸۹۱۹/۸ ۷۱۵/۲ مرد ۸۵ ۰۴۷۱/۸ ۸۸۲/۲

۱۰/۲=T

۱۹۴=df

در جدول بالا نتایج آزمون t مستقل بین آزمودنیهای زن و مرد در عامل استفاده از راه کارهای نوین آورده شده است بر اساس نتایج بدشت آمده در درجه آزادی ۱۹۴ و سطح ۹۵% مقدار (۱۰/۲)t به دست آمده از مقدار t جدول (۹۶/۱=t) بزرگتر است ‌بنابرین‏ بین زنان و مردان دو عامل استفاده از راه کارهای نوین تفاوت معناداری وجود دارد. با توجه به میانگین استفاده از راه کارهای نوین زنان (۸۹/۸=x?) نسبت به مردان (۰۴/۸=x? ) بیشتر است.

بررسی فرضیه‌ها:‌

به طور کلی در ارتباط با فرضیه اول که عبارت است از :‌

رضایت شغلی موجب افزایش استفاده از راه کارهای نوین می‌گردد. بر اساس داده های پژوهش شده چون رضایت شغلی معلمان و مدیران و استفاده از راه کارهای نوین آن ها ضریب همبستگی برابر ۶۹/۶۴ یا تقریباً ۹۵ درصد می‌باشد .‌بنابرین‏ به طور معنا دار بین رضایت شغلی و استفاده از راه کارهای نوین همبستگی بالا است.

پس فرض صفر که تفاوت بین رضایت شغلی و استفاده از راه کارهای نوین معمان و مدیران قائل نمی‌شود رد می‌گردد.

فرضیه دوم :‌

میزان رضایت شغلی در معلمان و مدیران بر اساس جنسیت متفاوت است.

بر اساس نتایج پژوهش چون t مستقل محاسبه شده بین مرد و زن برابر (۴۴/۳=t) و با درجه آزادی برابر (۱۹۴=t) می‌باشد از t جدول که برابر (۱۹۶=t) در سطح اطمینان ۹۵ دصد بیشتر است . ‌بنابرین‏ معلمان و مدیران زن و مرد ‌در مورد رضایت شغلی تفاوت معنادار دارند و با توجه به میانگین زنان که برابر (۷۷/۴۸=x ) و میانگین مردان (۵۲/۴۳=x) می‌باشد.

فرضیه سوم :‌

میزان استفاده از راه کارهای نوین بر اساس جنسیت ( زن و مرد ) متفاوت است .

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...